Vai esat domājis par vieglo augsnes apstrādi un augsnes saglabāšanu? BKT jaunākās paaudzes riepas ir tieši tas, ko meklējat!

Klimata pārmaiņu izaicinājumi ir vairojuši izpratni par ilgtspējīgāku lauksaimniecības praksi. Lauksaimniecības mašīnbūves nozare atbalsta lauksaimniekus, piedāvājot modernu aprīkojumu. Tādējādi pieaug pieprasījums pēc augsto tehnoloģiju riepām, piemēram, tādām, ko piedāvā uzņēmums BKT. Šīs riepas ir īsts lauksaimnieku sabiedrotais, ja ir nepieciešama augsnes aizsardzība.

Seregno (Itālija), 2023. gada 26. aprīlis – Lauksaimniecībai pašlaik neapšaubāmi ir galvenā loma pasaules iedzīvotāju pabarošanā, ņemot vērā pieaugošo globālo pieprasījumu pēc pārtikas.   No otras puses, tā var atstāt būtisku ietekmi uz vidi, piemēram, siltumnīcefekta gāzu emisijas, ūdens ekoloģiskās pēdas nospiedumu vai augsnes sablīvēšanos. Maksimālas produktivitātes sasniegšana, saglabājot lauksaimniecības vidi, ir liels izaicinājums mūsdienu lauksaimniekiem, kuriem jādomā par lauku attīstību nākamajām paaudzēm. Inovācijas, tehnoloģijas, pētniecība, digitalizācija un robotika ir spēcīgi instrumenti šī mērķa sasniegšanā.

Uz šī fona uzmanības centrā ir nonākusi viena no senākajām lauksaimniecības praksēm. Izrādās, ka tradicionālā aršana, t.i., aramzemes augsnes apstrāde, tostarp intensīva aršana un audzēšana, tiek uzskatīta par būtisku apdraudējumu augsnes struktūrai un funkcijai, kas izraisa barības vielu un organisko vielu zudumu augsnē. Taču arvien populārāka kļūst vieglā jeb minimālā apstrāde. Tā ir saudzējoša augsnes apstrādes metode, kas saglabā augsnes bioloģisko daudzveidību un līdz minimumam samazina augsnes struktūras izmaiņas. Šāda prakse ietver kultūraugu segšanu, lai aizsargātu augsni un dažādotu augseku, kas ir labvēlīga augsnes mikroorganismiem. Kā liecina nosaukums, tā nozīmē arī samazinātu apstrādi vai atteikšanos no apstrādes, apsverot vieglo apstrādi 20–25 cm diapazonā.

Svarīgāk nekā jebkad agrāk ir sadarboties ar uzticamiem partneriem un speciālistiem, kuriem ir līdzīgi mērķi: izmaksu līdzsvarošana, produktivitāte un ilgtspējīgi principi. Pastāvīgi pētot un attīstot progresīvākos riepu risinājumus, uzņēmums BKT ir izstrādājis plašu augstas kvalitātes produktu klāstu, kas atbilst mūsdienu lauksaimnieku īpašajām vajadzībām.

Pilnībā ievērojot vieglās apstrādes un augsnes saglabāšanas tendenci, BKT piedāvā jaunākās paaudzes traktoriem daudzus riepu modeļus, kas ir piemēroti smagāku kravu pārvadāšanai, izvairoties no augsnes sablīvēšanās.

Pirmkārt, ir pieejamas AGRIMAX FORCE riepas — BKT augstākās klases produkts, kas ir piemērots gan ražas novākšanai, gan transportēšanai. Izmantojot šīs riepas, var efektīvi un produktīvi apstrādāt pat cietu augsni. AGRIMAX FORCE riepās ir izmantota IF tehnoloģija, tāpēc tās var izturēt lielas slodzes pie zemāka spiediena salīdzinājumā ar standarta riepām, tādējādi samazinot augsnes sablīvēšanos. Tās ir lieliskas riepas lieljaudas traktoriem un kombainiem, kas nodrošina ērtu braukšanu, lielisku vilci, izcilas pašattīrīšanās īpašības, kā arī nelielu degvielas patēriņu. Tiek piedāvāta IF 750/75 R 46 versija ar nepārspējamu 2,30 m diametru. Izmantojot progresīvās inženierijas metodes, uzņēmumā BKT ir radīts AGRIMAX FORCE riepu klāsts, kas atbilst arvien mainīgā lauksaimniecības tirgus izaicinājumiem.

Arī AGRIMAX FORTIS riepas nodrošina augstu produktivitāti un augsnes saglabāšanu, strādājot laukā. Tām ir pastiprināts neilona karkass, lai augsne mazāk sablīvētos. Tām ir teicama vilce un vadāmība, lai varētu pārvadāt smagas kravas ar ātrumu līdz pat 65 km/h.

Šajā saimē ietilpst arī AGRIMAX RT 855 riepas, kurām ir gan lielisks braukšanas komforts, gan vilce, kā arī labākās pašattīrošās īpašības, lai pāreja no lauka darbiem uz braukšanu pa ceļu būtu īpaši ātra. Tām ir arī nepārspējamas flotācijas īpašības uz grunts, un tās ir ideāli piemērotas augkopības produktivitātes saglabāšanai.

Lai novērstu augsnes sablīvēšanos, var izmantot IF RIB 713 riepas. Salīdzinājumā ar standarta riepām IF tehnoloģija nodrošina lielāku kontakta laukumu uz augsnes kopā ar mazāku iekšējo spiedienu, vienmērīgi sadalot svaru. Tērauda siksnu apvalks nodrošina izcilu caurduršanas pretestību, kā arī aizsardzību pret bojājumiem, ko rada rugāji uz zemes. Šīm riepām ir D klases ātruma indekss, un tās uz ceļa var sasniegt maksimālo ātrumu 65 km/h (40 jūdzes/h).

BKT plašajā klāstā ir arī citas riepas, kas atbilst pieaugošajai izpratnei par zemu augsnes sablīvēšanos mūsdienu lauksaimniecībā, proti, AGRIMAX RT 765, RT 857 un AGRIMAX RT 657. Šīs ārkārtīgi izturīgās riepas nodrošina lielisku aizsardzību pret dūrieniem, griezumiem un rugājiem — tie visi ir neizbēgami riski, kas rodas, sagatavojot zemi nākamajai ražas sezonai.

Visi šie risinājumi apliecina Indijas daudznacionālā uzņēmuma apņemšanos ātri un efektīvi apmierināt lauksaimnieku vajadzības.

Attēlu galerija