Dubļaina lauksaimniecības augsnes virsma un zeme? Ir ideāli piemērotas BKT riepas.

Vilce, saķere, pretestība un drošība — tie ir tikai daži no daudzajiem sarežģījumiem, kas rodas, braucot pa dubļainu un mitru zemi. BKT izstrādātais riepu klāsts tiek galā ar dubļiem.

Serenjo (Itālija), 2022. gada 17. janvāris — BKT filozofija nekad nemainās: katrai situācijai ir ideāli piemērota riepa. Arī dubļainam apvidum.

Tāpēc ir īpaši izstrādātas riepas, kas spēj tikt galā ar dubļu izraisītiem sarežģījumiem. To konstrukcija ir veidota tā, lai pārvarētu dažādus šķēršļus, ko rada saķere “ieslīgstošā” augsnē, kur neveidojas vienmērīga saskare un riepai ir ātri jāattīrās. Riepām jābūt arī izturīgām pret griezumiem un jānodrošina maksimāla aizsardzība un vadība braukšanas laikā.

Šo riepu protektors ir veidots spēcīgāks, lai uzlabotu saķeri un brauktu pa dubļiem, un to nodrošina augstāki, efektīvāk izvietoti bloki. Ar tiem riepas var ierakties dziļāk, uzlabojot saķeri, un platāks izvietojums palīdz attīrīties, kas ir ļoti svarīgi, strādājot uz dubļainas virsmas un zemes.

Dažādām lauksaimniecības mašīnām, sākot ar traktoriem un beidzot ar smidzinātāju sistēmām, kas iestrādātas teleskopiskajos iekrāvējos, ir jāstrādā uz slidenas augsnes, un tām uzņēmums BKT izstrādājis īpašus klāstus.

Sākot ar AGRIMAX ELOS, kas paredzētas traktoriem mitrā, purvainā zemē. Šīs riepas ir izstrādātas tā, lai nodrošinātu izcilu saķeri pat vissarežģītākajos darba apstākļos, piemēram, rīsa laukos, un īpaši dziļais protektors gādā par lielisku pašattīrīšanos. Šo riepu sānu malas aprīkotas ar sānu aizsargiem maksimālai drošībai un aizsardzībai pret triecieniem un bojājumiem. Šis riepas ir pieejamas astoņos dažādos izmēros.

Arī pagriežamās izsmidzināšanas sistēmas bieži tiek lietotas dubļos, un tām BTK izstrādāja riepas AGRIMAX RI 818. Šīs riepas var izmantot zema spiediena apstākļos, mazinot augsnes saspiešanu un saglabājot kultūraugus, turklāt tās nodrošina lielisku saķeri, kas ir būtiski, strādājot laukos ar mitru zemi un lielu mitrumu gaisā — šim lietojumam raksturīgos apstākļos. Protektora virziena raksts nodrošina izcilas pašattīrīšanās iespējas un labāku stabilitāti kalna nogāzēs. Pieejami divi izmēri: 280/85 R 24 un 320/85 R 38. Salīdzinot ar standarta diagonālās apūdeņošanas riepām, pēdējām ir dziļāks bloks, lai uzlabotu saķeri.

Šīs raksturīgās īpašības attiecas arī uz TR 117 jeb slīpuma riepām, kas īpaši piemērotas lietošanai apūdeņošanas nolūkā ar centrālo griešanās asi un ir pieejamas četros izmēros: 11,2–24, 13,6–24, 14,9–24 un 11,2–38. Riepām TR 177 ir īpašs protektora raksts, kas uzlabo saķeri un nodrošina izcilu pašattīrīšanos.

Mitrā zemē un lielā gaisa mitrumā bieži darbojas vēl divas mašīnas, proti, daudzfunkciju teleskopiskie iekrāvēji un zirnekļveida ekskavatori, ko izmanto applūstošu lauksaimniecības grāvju tīrīšanai un uzturēšanai.

Šiem diviem gadījumiem BKT piedāvā riepas CON STAR, kas garantē izcilu veiktspēju jebkādos apstākļos, pateicoties stingrai saķerei, ko nodrošina lielie izciļņi, palielinot saskares laukumu ar zemi. Pret griezumiem un skrambām noturīgais savienojums garantē arī pretestību un izturību, bet diagonālais dizains novērš slīdēšanu uz sāniem pat ar pilnu slodzi — tas šiem lietošanas gadījumiem ir fundamentāls elements. CON STAR slodzes indekss 440/80–24 izmēram ir 168, un tas nozīmē, ka tas var izturēt slodzi līdz 5600 kg, nezaudējot stabilitāti. Šīs riepas ir pieejamas 11 dažādos izmēros.

Ar “netīro” darbu nodarbojas ne vien traktori, bet arī daudzas un dažādas mašīnas, kam jānodrošina labākā veiktspēja pat ļoti grūti pārvaramā vidē, piemēram, dubļos.

BKT riepas izstrādātas tā, lai atbilstu visām lauksaimniecības uzņēmumu vajadzībām, un veidotas saskaņā ar lauksaimnieku tiešām atsauksmēm, lai palīdzētu pārvarēt ikdienas sarežģījumus. Tāda ir BKT filozofija.

Pievienojieties BKT preses telpai: www.bkt-tires.com/ww/en/press-room

Attēlu galerija