Inovatīvs risinājums: STARCO Dubultriteņu sistēma Holmer Terra Variant 600 eco traktoram, darbam vagās.

03.11.2016

Labi zināms, ka tehnoloģijām attīstoties ar katru gadu aug lauksaimniecības tehnikas produktivitāte un efektivitāte uz lauka. Tomēr pieaugot produktivitātei, palielinās arī tehnikas pašmasa un likumsakarīgi spiediens uz augsni. Tas kaitē sējai un ražas novākšanai. Viena no iespējām samazināt spiedienu ir izmantot kāpurķēžu traktoru, bet šādam risinājumam ir arī negatīvas sekas - kāpurķēdes plēš augsnes auglīgo slāni. Tādēļ uz laukiem lielākoties tiek izmantota tehnika ar riepām.

Inovatīvs risinājums: STARCO Dubultriteņu sistēma Holmer Terra Variant 600 eco traktoram, darbam vagās

Mūsu partneri Igaunijā palūdza aprīkot Holmer Terra Variant 600 eco traktoru ar dubultriteņu sistēmu darbam kukurūzas laukā. Šī traktora galvenā priekšrocība ir dalītais, regulējamais rāmis. Tā saucamais “Krabja” gājiens ļauj aizmugurējos riteņus novirzīt sānis, tādējādi nenotiek riteņu dublēšanās.

Inovatīvs risinājums: STARCO Dubultriteņu sistēma Holmer Terra Variant 600 eco traktoram, darbam vagās

Iespējams rodas jautājums, kādēļ bija nepieciešama šādas konstrukcijas uzstādīšana, ja jau standarta komplektācijā traktors aprīkots ar plātām, 1050/50R32 izmēra riepām, kuras spēj turēt nepieciešamo slodzi. Lieta tāda, ka traktors veic kukurūzas lauka apstrādi, un asie auga laksti bojā plato, mīksto riepu. Sastopoties ar šādu problēmu, nācās meklēt risinājumu. STARCO speciālisti bija uzdevumu augstumos.

Tika izveidota speciāla uzstādīšanas metode, jaunajām, BKT rūpnīcā izstrādātajām riepām. BKT AGRIMAX SPARGO ar izmēru VF380/90R46 173D kuras ne tikai spēj turēt lielu slodzi, bet pateicoties VF tehnoloģijām nodrošina lielāku kontakta virsmu un mazāku spiedienu, tādējādi samazinot augsnes sablīvēšanos. Riteņu konstrukcija ir speciāli izstrādāta tā, lai pārvietojoties starp vagām, traktora aizmugurējais, ārējais ritenis ripotu pa priekšējā, iekšējā riteņa sliedi. 

Rezultāts: Jaunās riepas viegli pārvietojas pa vagu, nesaņemot būtiskus bojājumus. Tās spēj turēt nepieciešamo slodzi un nerada papildus spiedienu augsnei.