STARCO EASTERN GROUP CAT operatoru sacensībās

20.09.2016

STARCO Eastern Group, kā oficiālais partneris piedalījās spectehnikas operatoru sacensībās. Šīs sacensības jau septīto reizi rīko uzņēmums SIA Witraktor – oficiālais Caterpillar® Inc. pārstāvis Latvijā.

5 dienu garumā, aptuveni 100 traktortehnikas operatori sacentās vairākās disciplīnās, izmantojot dažādu veidu spectehniku - mini iekrāvējus, ekskavatorus un frontālos iekrāvējus. Bija jāveic uzdevumi arī ar Teleskopiskajiem iekrāvējiem. Uz paletes tika novietotas četras eļļas mucas, uz kurām novietota vēl viena palete ar spaini, kas pildīta ar ūdeni. Teleskopiskais iekrāvējs ar kravu pārvietojās izmantojot pneimatiskās riepas, tādēļ no vadītāja bija nepieciešama maksimāla precizitāte.

Citā disciplīnā izmantojot ekskavatora lāpstu bija jātrāpa futbola bumba mucā. Lielu interesi piesaistīja sacensības, kurās ar frontālo iekrāvēju 966M XE izmantojot manipulatoru bija veikli jāmanevrē ar baļķiem.

Visas šī sacensības norisinājās nedēļas garumā no 5. līdz 9. septembrim Mārupē.(Latvijā). Nevar nepieminēt, ka laika apstākļi mūs lutināja.

Trīs labākie finālisti balvā saņēma ceļojumu uz Caterpillar® mācību centru, kas atrodas Malagā, Spānijā.

STARCO Eastern Group stendā dalībnieki un apmeklētāji aktīvi interesējās par mūsu plašo riepu klāstu no zīmoliem BKT, Kenda, Deestone un STARCO. Riepām, kas paredzētas industriālajai un celtniecības tehnikai.

Izstādītas tika visdažādākās riepas. Sākot no mazām ķerras riepā līdz pat lielajām BKT EarthMax, kuras izmanto smagā celtniecības tehnika.

Lai aktivitātes neizpaliktu arī pie mūsu telts, nolēmām organizēt savu precizitātes konkursu. Protams, ar vērtīgām balvām no uzņēmuma STARCO. Izrādījās, ka trāpīt basketbola bumbu ekskavatora riepā ir daudz sarežģītāk, kā izmantojot vadības sviru, kontrolēt modernu tehniku.

Caterpillar® uzvarētājus un dalībniekus apbalvoja ar šampanieti, kā arī citām vērtīgām balvām.