Viens riteņa disks – 16 platuma varianti!

25.08.2015

Kompānija STARCO piedāvā jaunu, uzlabotu kombinēto disku sistēmu, kura paredzēta darbam starprindās.

Viens riteņa disks

Kombinētais, saliekamais disks sastāv no trīs daļām: diska aploces, profilētas centra plāksnes un flanča, lai uzstādītu uz traktora stupicas.

Turklāt šo disku var salikt ar 16 dažādiem iznesumiem (ET), sekojoši iegūstot 16 dažādus attālumus starp riteņiem priekš 16 dažādām vagām, kas pilnībā der visiem esošajiem vagu veidiem.

Viens riteņa disks

Traktoru riteņu diski pārsvarā tiek ražoti divu veidu:

1. Fiksēti - pilnībā sametināti diski
2. Izjaucami, skrūvējami diski

Pirmais veids, pārsvarā, tiek izmantots uz viena mērķa traktoriem ar noteiktu vagu platumu.

Otrs veids ļauj mainīt attālumu starp riteņiem atkarībā no veicamajiem darbiem un no tā, kāda piekarināmā iekārta tiek lietota (parasti ir 4 vagu varianti). Sevišķi svarīgi tas ir, kad traktors apstrādā vagu kultūraugus, kur precīzi jāievēro vagu izmēri, lai nesabojātu stādus.

Standarta traktorus pārsvarā komplektē ar platiem riteņiem. Lai nodrošinātu pilnvērtīgu darbu strādājot vagu kultūraugos, nepieciešams nomainīt standarta riteņus pret šaurākiem riteņiem. Pie tam ļoti svarīgi iegūt nepieciešamo attālumu starp riteņiem, ievērotu noteikto traktora tiltu kinemātiku un atbilstu savienojumu izmēri. Katram kultūraugam ir savs vagas platums.

Mērķis – samazināt izdevumus.

Kompānija STARCO piedāvā jaunu, uzlabotu kombinēto, saliekamo disku sistēmu, darbam vagu kultūraugos.

Kombinētais, saliekamais disks sastāv no trīs daļām: diska aploces, profilētas centra plāksnes un flanča, lai uzstādītu uz traktora stupicas. Turklāt šo disku var salikt ar 16 dažādiem iznesumiem (ET), sekojoši iegūstot 16 dažādus attālumus starp riteņiem priekš 16 dažādām vagām, kas pilnībā der visiem esošajiem vagu veidiem.

Šo disku priekšrocība ir arī tajā, ka ir iespējams tos noregulēt uz citu vagu platumu tur pat uz lauka vai darbnīcā. Sanāk, ka tagad beidzot strādāt kartupeļu laukā un dodoties uz biešu lauku nav nepieciešams mainīt ne traktoru, ne riteņus – tā ir īsta ekonomija.

Kombinētie saliekamie diski ir lieliski sevi pierādījuši Rietumeiropas laukos.

Dažādu ET piemēri

Viens riteņa disks

Galvenās STARCO kombinēto, saliekamo disku atšķirības no citiem tirgū pieejamajiem diskiem:

Viens riteņa disks

· Lai nodrošinātu pilnīgu simetriju starp diska aploci un diska centra plāksni to saliekot, tiek izmantotas skrūves ar kvadrāta kājiņas augšu, kas nodrošina nekļūdīgu centrējumu;

· Centra plāksne ir ar profilu, kas ļauj slodzi vienmērīgi sadalīt pa visu disku. Pateicoties tam, neveidojas raksturīgais spriegums, kā sekas ir plaisas metālā, savienojuma vietā ar stupicu. Platāks flancis uzņem uz sevi lielāko daļu ass slodzes;

· Šis disku veids ir universāls ne tikai ar to, ka uz viena traktora var uzstādīt dažādus attālumus starp riteņiem, bet arī ar to, ka nomainot flanci šo pašu disku var uzstādīt uz cita traktora.