Vācijas neatkarīgais testēšanas institūts DLG piešķir BKT riepām AGRIMAX V-FLECTO VF 650/65 R 42 un VF 540/65 R 30 kvalitātes zīmi “DLG APSTIPRINĀTS”.

22.12.2023

Mazāka augsnes sablīvēšana, samazināts degvielas patēriņš, pašattīrīšanās spēja un ērta lietošana — visi šie aspekti ir noteicoši panākumu gūšanā. Tieši tādēļ, pateicoties šo riepu laukizmēģinājumos uzrādītajai satriecošajai veiktspējai, Vācijas testēšanas institūts DLG pieņēma lēmumu piešķirt BKT riepām AGRIMAX V-FLECTO kvalitātes zīmi DLG-APPROVED (DLG APSTIPRINĀTS).

Uzņēmums BKT, bezceļa apstākļiem paredzēto riepu ražošanas līderis pasaulē, tādējādi ir guvis ievērojamu atzinību, ar ko novērtēta riepu AGRIMAX V-FLECTO atbilstība striktajām tehnoloģiskajām un veiktspējas prasībām attiecībā uz lieljaudas traktoriem. Tieši riepas AGRIMAX V-FLECTO ar izmēru VF650/65 R42 un VF540/65 R30 ir uzrādījušas izcilus rezultātus DLG testa moduļos “Resursu saglabāšana” “Lietošanas ērtums”, kuri abi ir īstenoti lauka apstākļos.

Testēšanas laikā riepas AGRIMAX V-FLECTO tika rūpīgi pārbaudītas uz traktoriem 724 Vario (Gen6) un Fendt Vario 828. Laukizmēģinājumos tika novērtēts riepu nospieduma laukums un spiediens uz zemi dažādos dziļumos, nodrošinot precīzus ietekmes uz reljefu un augsnes sablīvēšanas mērījumus.

Vienlaikus laboratorijas testos tika izpētīta riepu veiktspēja no vilces, degvielas patēriņa un pašattīrīšanās īpašību aspekta. Šāda kombinētā pieeja nodrošināja vispusīgu un precīzu riepu veiktspējas novērtējumu dažādos ekspluatācijas apstākļos.

Kas ir iespaidīgi? Laukizmēģinājumos un laboratorijas testos riepas uzrādīja platāku saskares laukumu ar zemi, kas pazemina kontaktspiedienu un tādējādi mazina augsnes sablīvēšanu. AGRIMAX V-FLECTO ar 0,6 bāru gaisa spiedienu riepās uzrādīja par 16% mazāku spiedienu uz zemi salīdzinājumā ar citām testētajām riepām — no Premium klases un lētākiem zīmoliem —, kā arī seklāko nospiedumu uz zemes. Šāds rezultāts nozīmē būtiski mazāku augsnes sablīvēšanu, kas ir būtisks faktors ilgtspējīgā lauksaimniecības praksē.

Lietojot BKT riepas, degvielas ietaupījums ir ievērojams. Salīdzinājumā ar vismazāk efektīvām VF riepām citu “sāncenšu” vidū BKT riepas uzrāda aptuveni 5% degvielas patēriņa samazinājumu. Pieņemot, ka zemes hektāra uzaršanai nepieciešamas apmēram 2 stundas un parasta darba diena ilgst 8 stundas, tad dienas laikā var apstrādāt 15 hektārus. Tas nozīmē, ka ar riepām AGRIMAX V-FLECTO var ekonomēt gandrīz 15 litru degvielas uz vienu traktoru dienā.

Ja šo degvielas ietaupījumu pareizina ar darba dienām gadā, iegūst būtisku ekonomisku priekšrocību, kas jo īpaši attiecas uz darbuzņēmējiem, kas lieto vairākas mašīnas. Piemēram, 30 mašīnu gadījumā ietaupījumi veidotu 15 litru dienā uz traktoru un kopā — 450 litru dienā uz visu 30 traktoru parku. Ar vidējo degvielas cenu 1,80 eiro par litru dienas ietaupījums 450 litru apmērā ir aprēķināms kā 810 eiro dienā. To sareizinot ar darba dienu skaitu gadā, iegūstamais skaitlis var veidot ievērojamu ikgadēju ietaupījumu darbuzņēmumam, kura rīcībā ir 30 traktoru.

Turklāt tas vēl nav viss! Šīs riepas izceļas ne tikai ar veiktspēju. Ekspluatācijas laikā nevarēja nepamanīt riepu AGRIMAX V-FLECTO ārkārtējo pašattīrīšanās spēju, to apkopei bija vajadzīgs mazāk laika, un palielinājās to lietošanas efektivitāte. Veiktajos testos riepas AGRIMAX V-FLECTO savāca mazāko augsnes apjomu salīdzinājumā ar konkurējošajām riepām, turklāt tās spēja savākt pat par 8% mazāk augsnes salīdzinājumā ar tuvāko sāncensi un par pārsteidzošiem 126% pretstatā riepām ar viszemāko veiktspēju. Šī īpašība ne vien palielina ražīgumu, bet arī palīdz uzturēt ceļus tīrākus, kad transportlīdzekļi tiek pārvietoti no lauka uz lauku, tā veicinot atbilstību noteikumiem par koplietošanas ceļu tīrību.

“Riepu AGRIMAX V-FLECTO izcilā veiktspēja pierāda to, ka esam uzticīgi progresīvo risinājumu pētniecībai un izstrādei — tā ir pati mūsu vīzijas būtība. Tehnoloģija rada ekspluatācijas izmaksu samazinājumu un labvēlīgu ietekmi uz vidi, kā arī ņem vērā mūsdienu lauksaimniecības pašreizējās un nākotnes vajadzības. Mēs turpināsim tiekties uz to, lai mūsu riepas būtu sinonīms izcilībai un piedāvātu nenovērtējamu pievienoto vērtību mūsu klientiem visā pasaulē,” komentēja uzņēmuma “BKT Europe” rīkotājdirektore Lučia Salmaso (Lucia Salmaso).

Attēlu galerija